Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) - Genel Bilgiler ve Başvuru

Adaylar tüm başvuru formlarını ve istenen tüm belgeleri elektronik sistem üzerinden şu linke göndermelidirler.

Elektronik başvuru sistemi ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen şurayı ziyaret ediniz.

2021-2022 akademik yılı bahar dönemi için başvuru periyodu 3 -10 Ocak 2022 tarihleri arasındadır.

Bölüme başvuru koşulları arasında bir mülakat yer almaktadır. Mülakat 28 Ocak - 1 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak olup, kesin tarih ve saat daha sonra duyurulacaktır.

Eksik belgeyle yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru dönemi geçtikten sonra kabul edilecek belgeler yalnızca mezuniyet diploması, ve İngilizce yeterliliği gösteren belgeler olacaktır. Henüz mezun olmayan adayların, mezun olacaklarına dair resmi bir yazı getirmeleri gerekmektedir.

Yüksek Lisans programına en fazla 30 aday kabul edilecektir.

Programın eğitim dili İngilizcedir (İngilizce hazırlık sınıfı kontenjanı bulunmamaktadır).

2021-2022 senesi için program ücreti 49.600 TL  olarak belirlenmiştir. (Kredi başına 1.600 TL x 31 kredi).

Güncel başvuru ücretleri için lütfen şu siteyi ziyaret edin.

Program hakkında daha detaylı bilgi almak ve iletişimde kalmak için programın web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.inttcomp.boun.edu.tr/

BAŞVURU KOŞULLARI

Referans Mektubu: En az bir tanesi, öğrenciyi akademik yönden değerlendirebilecek bir kişi tarafından yazılmış iki adet referans mektubunu istenmektedir.

Lisans Diploması: Noter veya mezun olunan okuldaki ilgili kişiler tarafından onaylanmış diplomanın kopyası

Not Ortalaması: Minimum 2.00/4.00 (lisans programında alınan tüm dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren belgenin aslı)

Adaylar İngilizce dil yeterliliklerini Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gerekmektedir.

Daha fazla bilgi ve TOEFL veya IELTS sınavlarından minimum alınması gereken puanlar için Yönetim Bilimleri Fakültesinin web sayfasını ve sınav tarihleri için duyurularını ziyaret ediniz.

Başvuru koşullarına üniversitenin sayfasından ulaşmak için tıklayınız.